Paduvihm ujutas Sydney tunniga üle

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sydney sadamasse saabus täna kolmemastine Hollandi purjelaev, mis kordab Charles Darwini kuulsat reisi.
Sydney sadamasse saabus täna kolmemastine Hollandi purjelaev, mis kordab Charles Darwini kuulsat reisi. Foto: AFP / Scanpix

Austraalia suurimat linna reede õhtul tabanud viimaste aastate tugevaim torm murdis puid ja lõhkus katuseid ning tõi kaasa üleujutused ja elektrikatkestused.


Natuke enam kui tunni ajaga sadas mõnel pool maha peaaegu sada millimeetrit vihma, muutes tänavad jõgedeks ja jättes suurel hulgal inimesi kodudesse lõksu, vahendas AFP.

«Kesklinnas mõõdeti sademete hulgaks õhtu jooksul 65 millimeetrit, mida tuleb ette vaid korra viie kuni kümne aasta jooksul,» teatas kohaliku ilmajaama esindaja.

Päästeteenistused said lühikese ajaga üle tuhande kõne, milles paluti abi või teatati tulvadest tekkinud kahjustustest.

Kesklinnas varises rohke vee raskuse all sisse ka populaarse kohtumispaiga varikatus, mille alla inimesed õnneks ei jäänud.

«See oli üle mitme aasta üks tegevusrohkemaid tormiöid,» tunnistas ka tuletõrje pressiesindaja. Elektrikatkestuste tõttu jäid pimedaks mitu rajooni ning suurlinna keskses kaubandus- ja äripiirkonnas kustusid tänaval valgusfoorid.

Sydneys on sadanud tänavu veebruaris poole kuuga alla juba kaks korda rohkem vihma kui keskmiselt. Laupäeva ööks ennustati juba uut äikesetormi ja paduvihma Uus-Lõuna-Walesi osariigi lääneosas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles