Lumesadu on teed kohati raskesti läbitavaks muutnud

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärastlõunal enne kella nelja olid põhi- ja suuremate tugimaanteede katted libedusetõrjest soolaniisked või soolamärjad, Lääne-Viru maakonnas lumised.

Sajupiirkondades oli teedel autorataste alt lenduvat lund. Soolalumesegu, kinnisõidetud lund ja libedust oli sõidujälgede/radade vahel, kiirusmuuteradadel ja ristmikel. Kõrvalteed on lumised ja libedad, võib esineda tuisuvaale ja läbimatuid lõike.
Ilm oli pilves, pea kõikjal sadas lund. Lääne-Viru maakonnas raskendas nähtavust pinnatuisk. Teepinna temperatuurid jäid vahemikku -3 kraadist kuni -6 kraadini.

Maanteeinfokeskus hoiatab, et teedel on libeduse oht.

Sõidukitele tegeliku massiga 2,5 tonni on täna liikluseks avatud:
kell 7.00-18.00 Haapsalu-Noarootsi 3 km pikkune jäätee, mis kulgeb Haapsalust Sadama tn.30 Noarootsi Österby sadamasse.
kell 14.30-17.30 Mandri ja Hiiumaa vaheline 26,5 km pikkune jäätee pealesõiduga mandrilt Rohuküla sadamast ja Hiiumaalt Sarvelt.
kell 11.00-17.00 Rohuküla-Vormsi 9,8 km pikkune jäätee, pealesõitudega Rohuküla ja Sviby sadamatest.

Hiiumaa ja Saaremaa vahelisel 15 km pikkusel jääteel Tärkmalt Jõistesse on hetkel avatud ainult üks suund. Kuni teise suuna avamiseni toimub seal mõlemapidine liiklus umbes pooletunnise intervalliga. Jäätee on avatud kella 17.30-ni.

Jääteele sõites võta kaasa mobiiltelefon ja tutvu teabetahvlil oleva infoga.
Muutuvate ilmastiku- ja jääolude korral võidakse jääteed liiklemiseks sulgeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles