Hiiumaa-Saaremaa jäätee on taas avatud

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoiatav märk jäätee alguses.
Hoiatav märk jäätee alguses. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Täna on avatud Haapsalu-Noarootsi ja Rohuküla-Vormis jääteed ning üks suund trassil mandri-Hiiumaa ja Hiiumaa-Saaremaa vahel.

Mandri ja Hiiumaa vahelisel 26,5 km pikkusel jääteel pealesõiduga mandrilt Rohuküla sadamast ja Hiiumaalt Sarvelt on hetkel avatud ainult Rohuküla-Heltermaa suund, kus saab sõita kella 17.30ni, teatab Maanteeinfokeskus.

Kuni teise suuna avamiseni toimub sellel suunal mõlemapidine liiklus tunniajaliste intervallidega.

Samuti on hetkel Hiiumaa ja Saaremaa vahelisel 15 km pikkusel jääteel Tärkmalt Jõistesse avatud ainult üks suund, kus kuni teise suuna avamiseni toimub mõlemapidine liiklus umbes pooletunnise intervalliga. Jäätee on avatud kella 17.30ni.

Lisaks on sõidukitele tegeliku massiga 2,5 tonni hetkeseisuga kella 7.00-18.00 liikluseks avatud Haapsalu-Noarootsi 3 km pikkune jäätee, mis kulgeb Haapsalust Sadama tn 30 Noarootsi Österby sadamasse, ja kella 11.00-17.00 Rohuküla-Vormsi 9,8 km pikkune jäätee, pealesõitudega Rohuküla ja Sviby sadamatest.

Muutuvate ilmastiku- ja jääolude korral võidakse jääteed liiklemiseks sulgeda. Rohkem ametlikke jääteid praegu avatud ei ole.

Jääteele sõites võta kaasa mobiiltelefon ja tutvu teabetahvlil oleva infoga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles