Lumeootus külvab paanikat USA lõunaosariikides

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Washington on endiselt lume all.
Washington on endiselt lume all. Foto: AP / Scanpix

Texasesse eile mõnekümne sentimeetri paksuse lumekihi maha jätnud torm liigub edasi ida poole ning hirmutab teisi USA lõunaosariike, kus suletakse maanteid ja koole.


Dallase ümbruses põhjustas tuisk eelmistel päevadel paarsada liiklusõnnetust, elektrikatkestusi ja häireid lennujaamade töös, reedel sadas või oodati lumesadu juba kogu Mehhiko lahe põhjaranniku ulatuses kuni Floridani välja, vahendas Associated Press.

Ehkki nüüd tuleb taevast alla juba märksa väiksemas koguses lund, pole seegi tühiasi lõunaosariiklastele, kes tänavuste talviste oludega kuidagi harjuda ei suuda.

Mõnesentimeetrise lumekihi ootuses on juba tühistatud üle tuhande reisi regiooni lennujaamades. Mitmel pool sealkandis pole lund nähtud üle kümne aasta.

Louisiana osariigi keskosas suleti libeduse tõttu osa suurest maanteest, samal ajal jäeti Alabamas ära koolitunde ning sama tehti ka Georgias ja Florida loodeosas, mõnel pool vaid hirmust lume ees, sest esialgu sajab ida pool veel vihma.

USA idaranniku põhjapoolsemal lõigul möllas lõppenud nädalal koguni kaks lumetormi, mis jätsid pealinna Washingtoni maha rohkem kui meetrise lumekihi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles