Washingtonis purunes 110 aasta vanune lumerekord

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumehunnikud Washingtonis
Lumehunnikud Washingtonis Foto: Reuters / Scanpix

Ameerika Ühendriikides Washingtonis purunes 110 aasta vanune lumerekord, kui lumekihi paksuseks linnas mõõdeti 1,39 meetrit.

USA kirde- ja idaosas võideldakse lumekuhjadega, piirkonda tabanud lumetorm oli juba teine viimase nädala jooksul. Lumerekord püstitati ka Baltimore'is, vahendas

Reuters

.

Lisaks pealinnale ka New Yorgis, Philadelphias ja Baltimore'is mürgeldanud torm jättis elektrita tuhandeid inimesi. Lennujaamad tühistasid tuhandeid lenda, häiritud oli ühiskondlik transport, suleti koole ja ka näiteks ÜRO peakorter.

Washingtonis asuvate riigiametite ukse on täna ka kinni ja seda juba neljandat päeva järjest, ametivõimude selline otsus toob kaasa 100 miljoni dollari suuruse kahjumi päevas.

Regiooni mõnes koolis ei toimu õppetööd terve selle nädala jooksul.

New Yorgi linnapea Michael Bloomberg rääkis, et lumetorm läheb maksumaksjale maksma üks miljon dollarit iga mahasadanud 2,5 sentimeetri kohta. Meeri sõnul täna õppetöö jätkub ja seda pärast kolmapäevast lumesadu, mis oli üldse kolmas viimase kaheksa aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles