Täna saab üle mere kolme jääteed mööda

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Varahommikul enne kella kuut olid põhi- ja suuremate tugimaanteede katted peamiselt kuivad või soolaniisked, kuid teedel oli autorataste alt lenduvat kerget härmalund.

Sõidujälgede ja -radade vahel, kiirusmuuteradadel ja ristmikel oli lund ja soolalumesegu. Paiguti esines ka libedust.

Ilm oli vahelduva pilvisusega, kõikjal sadas aeg-ajalt kerget lund. Teepinna temperatuuri mõõdeti -8 kuni -12 kraadi. Maanteeinfokeskus hoiatab, et libeduse oht maanteedel püsib!

Kanalisatsiooni rekonstrueerimistööde tõttu Keilas Tallinna-Paldiski maantee 25,4 kilomeetril tuleb kella 22.00st kuni homme hommiku kella 7.00ni liiklemisel ettevaatlik olla.

Järva maakonnas Koigi-Päinurme tee km 9-10,5 Pätsaveres langetatakse täna kella 9.00-16.00 teeäärseid puid, kiiruspiirang kuni 30 km/h, vajadusel võib esineda lühiajalist liikluse sulgemist.

Jääteed
Sõidukitele tegeliku massiga kuni 2,5 tonni on täna liikluseks avatud:
kella 7.00-18.00 Haapsalu-Noarootsi 3 km pikkune jäätee, mis kulgeb Haapsalust Sadama tn 30 Noarootsi Österby sadamasse;
kella 8.00-17.00 Rohuküla-Vormsi 9,8 km pikkune jäätee.

Hiiumaa-mandri vahelise jääteega on täna keerulisem, sest sõidetav on ainult üks niit, mida orienteeruvalt lõunani kordamööda kasutatakse. Kella 8.00-9.00 vahel on avatud Hiiumaa-Rohuküla suund, 9.00-9.30 peetakse vahet, kuni autod üle on jõudnud ning
9.30-10.30 lastakse autod Rohuküla-Hiiumaa suunale. Niimoodi kordamööda jätkub sõitmine seni, kuni korrastatakse teisele niidile uus trass.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles