Rannavalvuritele teevad muret lapsed, purjutajad ja loomad

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhkajad Paala järve ääres.
Puhkajad Paala järve ääres. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandi veekogude ääres kaks kuud väldanud suvitushooajal on rannavalvuritele kõige enam muret teinud lapsed, purjutajad ja loomad.

Viljandi järve ääres valmistavad kõige enam peavalu rannavalvuritele lapsed, kes muidu kõnnivad rahulikult, kuid sillale jõudes hakkavad jooksma ja tõuklema, riskides teisi vette lükata või ise sisse kukkuda, rääkis G4S rannavalvur Ago Aasmäe Sakalale.

Keelust hoolimata tuuakse randa jalutuskäigule koeri ning hiljuti tulid kaks naist sinna ratsa hobustega.


Kuigi rannas vedeleb pudeleid, pole valvuritel killuhaavu ravitseda tulnud.

Paala järve ääres on vetelpäästjad pudelikildudest vigastatuid tohterdanud umbes kümnel korral.

Rannavalvur Ain Mägi on paaril korral purjutajate ohjeldamiseks politseinikud välja kutsunud.

Paala järve ääres samad probleemid

Muret teeb talle seegi, et pärast vetelpäästjate lahkumist tulevad pidutsejad randa pinkidele või kaskede alla istuma ja jätavad oma pudelid sinna maha.

Poisikesed korjavad neid maast või kougivad prügikastist, täidavad poolenisti veega ning viskavad siis järves ulpiva taara pihta märki. Niimoodi satuvad ohtlikud killud järvepõhja.

«Lastega ongi kõige rohkem muret, sest nad pritsivad üksteist või loobivad liivaga, samuti ujuvad poidest kaugemale,» kõneles Mägi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles