USA idarannikul möllab metsik lumetorm

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumesahk tööhoos Valge Maja lähistel asuvas Lafayette'i pargis.
Lumesahk tööhoos Valge Maja lähistel asuvas Lafayette'i pargis. Foto: AP / Scanpix

Ameerika Ühendriikide idarannikul möllav metsik lumetorm on paisanud maale paksu lumekihi ja põhjustanud liiklusseisakuid.


Virginiast kuni Lõuna-New Jerseyni võib täna õhtuks maha sadanud lumevaip olla 51-76 sentimeetri paksune, vahendas Reuters. Seejärel peaks lumetorm liikuma merele.

Pealinnas Washingtonis oli tänaseks sadanud maha kuni 53 sentimeetrit lund. Kohalike meteoroloogide oletusel võib torm tuua Washingtoni piirkonda kaasa viimase 90 aasta tõsiseima lumesaju.

Washingtoni-Baltimore'i piirkonna kolmel suurimal lennuväljal on tänased lennud suures osas tühistatud, ka seiskus osaliselt liiklus Philadelphia rahvusvahelisel lennuväljal.

Reisimine on äärmiselt ebakindel ja ametivõimud soovitasid autojuhtidel regiooni maanteedelt eemale hoida.

Washingtoni metroorongid sõidavad täna vaid maa all ja metroofirma teenistuses olevad bussid pandi seisma.

Reisijateveoga tegelev riiklik raudteefirma AMTRAK tühistas mitmeid sõite New Yorgi-Washingtoni liinil, aga ka mitmesse sihtkohta Washingtonist lõunapool.

Washingtonis jäi 120 000 kodumajapidamist elektrita, kuna märg ja raske lumi lõhkus ära puid ja elektriliine. Ilmastikuolusid muudab keerulisemaks tugev tuul.

Tormi tõttu suleti eile koole ja kaubanduskeskuste toidupoodidesse tekkisid pikad järjekorrad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles