Kõrgelaid rühkis Sõru–Triigi vahet lahti üle 17 tunni

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustreeriv foto.
Illustreeriv foto. Foto: Küllike Rooväli / Postimees.

Saaremaa ja Hiiumaa vahelist laevaliini teenindaval Kõrgelaiul kulus kolmapäeval raskest jäämassist läbi murdmiseks rohkem kui pool ööpäevast.

Kui talvel on tavaline, et Sõru-Triigi liinil kulub kõige rohkem kuni kolm tundi, siis nüüd võttis sõit ühtekokku aega pisut üle 17 tunni, kirjutas Oma Saar.

Väinamere Liinide juhataja Urmas Treieli sõnul venis veetee ületamine hirmpikaks põhjusel, et möödunud pühapäeval oli liinil liiklus katkenud ning vahepeal tugevalt kinnikülmunud veest oli võimatu kiiremini läbi pääseda.

Lahendust nähtigi sootuks uue veetee lahtiajamises senise sügavalt külmunud raja kõrvale. «Seda sõitu me välja ei reklaaminudki ja reisijaid seal polnud, sest teadsime, et see kestab väga pikalt,» märkis Treiel.

Eilehommikune sõit värskel veeteel kestis aga juba vaid 2,5 tundi, sest enam ei olnud vaja jääd nii metsikult lahti lõhkuda.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi avalike suhete nõuniku Rasmus Ruuda sõnul hoiab ministeerium laevaliikluse seisundil igapäevaselt silma peal.

«Hetkel mingisugust kokkulepet ei ole, kas peatada liiklus või mitte,» kinnitas Ruuda. Samas nentis ta, et kindlasti ei saa Kõrgelaiu sadamasse seisma jätmist ka välistada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles