Ilmajaam ennustab tänaseks uusi veebruari lumerekordeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi ilmavaatlusosakonna juhataja Miina Krabi usub, et täna registreeritakse uued veebruari lumerekordid.

«On tõenäoline, et Tiirikoja saab uue lumerekordi ja ka Tallinnas saab rekord löödud,» vahendas ERR-i uudisteportaal Krabi sõnu Vikerraadio hommikuprogrammis.

Krabi selgitas, et lume paksust mõõdetakse vaatlusväljakul kolme statsionaarse lumelatiga, mis paiknevad üksteise suhtes kolmnurkselt ja lattide vaheline kaugus on vähemalt 10 meetrit. «Võetakse iga lati lugem ja leitakse kolme lati keskmine,» selgitas meteoroloog.

Krabi arvates võib külmale talvele järgneda jahedapoolne suvi, aga sellist reeglipärasust küll ei ole, et külmale talvele külm suvi järgneks.

Ööl vastu teisipäeva purunes veebruari lumerekord Peipsi ääres Tiirikojal, kus oli maha sadanud 55 sentimeetrit lund. Tallinna veebruari lumerekordi seljatamiseni jäi siis veel napp 3 sentimeetrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles