Jätkuv lumesadu lööb rekordeid

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raske lumi vajutab puude oksi aina enam maadligi
Raske lumi vajutab puude oksi aina enam maadligi Foto: Margus Kruut

Ööl vastu teisipäeva purunes veebruari lumerekord Peipsi ääres Tiirikojal, kus on praeguseks maha sadanud 55 cm lund. Tallinna veebruari lumerekordi seljatamiseni on jäänud veel napilt 3 cm.

Pealinna veebruari lumerekord pärineb 1979. aastast, kui maha sadas 54 cm lund. Teisipäeva hommikul mõõdeti Tallinnas 51 cm lund ning kui sadu jätkub, puruneb ilmselt ka pealinna lumerekord.

Vilsandi senine veebruari lumerekord pärineb aastast 1996, mil maha sadas 36 cm lund ning täpselt sama palju oli seal lund ka täna hommikul.

Veebruari kõigi aegade lumerekordit hoiab enda käes Kunda, kus 1966. aastal sadas maha 87 cm lund.

Viimase ööpäeva jooksul sadas kõige rohkem lund Pärnus - 17 cm. Tallinnas tuli juurde 15 cm lund, Lääne-Nigulas, Ruhnus ning Peipsi põhjakaldal Alajõel 13 cm. Viimane on ühtlasi ka hetkel Eesti kõige lumerohkem piirkond - teisipäeva hommikuks oli Alajõel maha sadanud 62 cm lund.

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi ilmavaatluse osakonna juhataja Miina Krabbi sõnul sadas esmaspäeval ja ööl vastu teisipäeva lund kõikjal üle Eesti. Ilmaprognoosi kohaselt peaks sadu täna keskpäevaks järele jääma ning õhtul tuleb lund vaid kohati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles