Tugev lumesadu on Eestis elektrita jätnud 750 klienti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumine elektriliin.
Lumine elektriliin. Foto: Ants Liigus

Eestis on täna õhtul tugeva tuule ja lumesaju tõttu elektrita jäänud 750 Eesti Energia klienti.

Eesti Energia jaeäri kommunikatsioonijuht Maia Burlaka ütles BNSile, et praegu on Eestis seitse riket ja elektrita on 749 klienti. 356 klienti on tema sõnul elektrita Rapla ja 379 klienti Pärnu maakonnas, kus inimesed saavad voolu peagi tagasi. «Kõigi rikete likvideerimisega tegelevad rikkebrigaadid,» lausus ta.

Kokku on täna üle Eesti esinenud 75 elektririket, mistõttu on päeva jooksul elektrita olnud 1935 klienti.

Burlaka sõnul põhjustavad rikkeid liinide külge jäänud jäite koormuse all katkevad elektriliinid, samuti tugev tuul, mis murrab õhuliini juhtmetele lumest raskeid puid ja oksi. Rikkeid põhjustab ka temperatuuri järsk tõus, millest tekib kondensvesi alajaamades, suurenev õhuniiskus muudab lume aga raskeks, mis omakorda murrab oksi ja puid.

Burlaka sõnul tegelevad suurema töömahu tõttu sel talvel rikete kõrvaldamisega nii Eesti Energia rikkebrigaadid kui ka ettevõtte kaasatud partnerid. «Mõnede juhtumite puhul võib elektrikatkestuse likvideerimine võtta aega, kuna liinide parandamine sõltub ligipääsuvõimalustest ja teedele langenud puude eemaldamisest. Seoses sellega palume katkestuste puhul mõistvat suhtumist ja kannatlikkust,» lausus ta.

Klientidel, kelleni elekter jõuab läbi metsaste liinitrasside, soovitab ettevõte raskete ilmaolude jätkudes varuda koju joogivett ja taskulambipatareisid ning laadida mobiiltelefoni akud täis.

Mahalangenud juhtmetest, puude murdumistest liinile ja muudest riketest tuleks viivitamata teada anda Eesti Energia rikketelefonile 1343.

Ilmajaama andmetel jätkub paiguti tugev lumesadu ja tuisk Eestis ka öösel. Varahommikul hakkab Kagu-Eestist alates taevas selginema ja sajuhood harvenevad. Kui Lääne-Eestis on hommik veel pilves ja sajune, siis päeval selgineb taevas ka seal ja õhtupoolikul sadu lakkab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles