Tallinn saatis kõik lumekoristajad tänavatele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumekoristusfirmasid ootab eest teguderohke öö.
Lumekoristusfirmasid ootab eest teguderohke öö. Foto: Liis Treimann.

Tallinna kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg hoiatas ennelõunal, et õhtupoolikul hakkab laia lund sadama, tegelikult jõudis tuisk kohale juba varem.


«Praegu on tänavakoristajatel kõige kõrgem tase, mis olla saab, kõik masinad ja inimesed on väljas,» kinnitas Sulg pärastlõunal. «Viimasel nädalal olemegi teinud ettevalmistusi lume tulekuks. Nüüd on see siis käes. Oleme hangesid kaugemale lükanud ning maha lõiganud, kus võimalik, et oleks lund kuhugi panna.»

Tänase ilmaprognoosi järgi võib tihe lumesadu kesta homme päeval kella kaheni. Seega tuleb koristusfirmadel eriti öösel kõvasti tööd rabada.

Sulg ütles, et kui maanteelt Tallinnasse sisse sõita, siis läheb liiklemise ruum loomulikult ahtamaks, sest lund ei ole kuhugi lükata. Maanteedel on selleks ruumi piisavalt. Kontrast on tema sõnul ilmselge. Seetõttu peavad autojuhid arvestama, et linnas tuleb ettevattlikum olla ning kiirust alandada.

Teho Linnapuhastuse kõneisik Enn Proosväli mainis, et kõige kõvem sadu pidavat saabuma täna õhtul seitsme ja kaheksa paiku. Pärast seda algab koristajatel eriti tihe töö.

«Lubatakse, et Tallinnas sajab maha isegi kuni kakskümmend sentimeetrit lund,» ütles Proosväli. «Meil on kõik mehed ja masinad juba eilsest väljas ning oleme lisajõudegi ette valmistanud. Ega oodata saa, kuni kogu lumi maha sajab, siis on juba hilja ning järg kaob käest ära.»

Vahepealsete külmade ja lumesajuta ilmadega mehed puhata suurt ei saanudki, sest käreda pakasega kloriidid eriti ei mõjunud ning seetõttu tuli tänavaid karestada, aga loomulikult ka muud moodi libedusetõrjet teha. Vahepeal tuli härmatis, mis muutis liiklusolud veelgi keerulisemaks.

«Niipalju ilm siiski lubas, et saime masinad üle vaadata,» ütles Proosväli.

Ka teiste kommunaalameti partnerite, Tänavapuhastuse AS-i ja Jaaksoni Linnahoolduse juhid ütlesid, et lumekoristus käib täie hooga ning jätkub eriti hoogsalt pärast õhtust tipptundi, kui linn sõidukitest tühjemaks jääb. Siis tuleb lumekoristusfirmade tugev etteaste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles