Jääolud Soome lahel on endiselt rasked

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubalaev ootamas jäämurdjat.
Kaubalaev ootamas jäämurdjat. Foto: Küllike Rooväli / Postimees.

Jääolud Soome lahe põhjaosas on endiselt raskelt, laevaliiklust takistab rannikule kuhjunud rüsijää, teatas uudisteagentuur STT.


Viidates Soome mereliikluskeskusele teatas agentuur, et jäämurdja Voima tegi laupäeva hommikul teed Tallinnasse suundunud reisiparvlaevale Nordlandia ning suundus seejärel Porkkalannieme piirkonda, kus jäävangis on kaks kaubalaeva. Jäämurdja Sisu töötab Porvoo lähistel. Jäämurdja Nordica on praegu hoolduses, kuid naaseb õhtul taas merele.

Raskete jääolude tõttu on Orregrundi lähistel seismas ja jäämurdjat ootamas kümmekond väiksemat alust.

Agentuur märgib, et Helsingi kandis on merel jääkatte paksus 10-25 sentimeetrit. Näiteks aasta eest oli Soome lahe põhjaosa jäävaba.

Mereliikluskeskuse esindaja Tomi Lahtinen märkis, et rüsijää on Soome randa lükanud lõunakaarest puhuvad tuuled. Seetõttu näiteks on Eesti rannik rüsijääst vaba ning Eesti jäämurdja Tarmo sai päeval sõita sadamasse.

Samas märkis Lahtinen, et kui tuul pöördub ja hakkab puhuma põhjast, kannab see rüsijää kiiresti Eesti randa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles