Kesk-Euroopas möllavad lumetormid

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ungari parlamendi hoone Budapestis mattub lumme.
Ungari parlamendi hoone Budapestis mattub lumme. Foto: AFP / Scanpix

Tugevad tuuled ja tihe lumesadu on tekitanud kaose Saksamaa liikluses, kus ainuüksi ühes piirkonnas teatati sadadest avariidest. Keerulisi olusid kardetakse ka Ungari keskosas.


Läänemere rannikul asuva Stralsundi politsei pressiesindaja sõnul sadas Rügeni saarel maha peaaegu 40 sentimeetrit lund ning Mecklenburg-Vorpommerni liidumaal on mitme meetri sügavused lumevaringud sulgenud maanteid, vahendas AFP.

Rostocki ja Greifswaldi ühistransport ei toimi, samas teatas riiklik raudteekompanii Deutsche Bahn arvukatest viivitustest ja reiside tühistamistest regioonis. Nordrhein-Westfalenis teatati 300 avariist liikluses, vahendas BBC News. Kiirteedel on pikad ummikud ja hukkunud on kolm inimest, neist Baieris kaks. Ka lennujaamade töö on häiritud.

Ungaris andsid ilmajaamad häire riigi keskosale, kus sadas maha 20 sentimeetrit lund. Pühapäevaks ennustatakse tuisku ka ida poole. Budapesti lennujaam suleti juba ajutiselt lume rohkuse tõttu ning muu liiklus on samuti katkendlik.

Ka teistes riikides on teatatud lumest põhjustatud liiklushäiretest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles