Obama andis käsu saastekärbeteks

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Obama andis käsu vähendada kasvuhoonegaasi emissiooni.
Obama andis käsu vähendada kasvuhoonegaasi emissiooni. Foto: Reuters / Scanpix

Valge Majast tulnud teate kohaselt andis USA president Barack Obama USA valitsusele käsu vähendada 2020. aastaks kasvuhoonegaaside emissiooni 28 protsendi võrra.

«Maailma suurima energiatarbijana on Ameerika Ühendriikidel ameeriklaste ees kohustas vähendada oma energiatarbimist ja muuta see tõhusamaks,» vahendas uudisteagentuur AFP Obama sõnu. 

«Meie eesmärk on vähendada kulusid ja saastet, siduda üleriigilised energiakulutused lahti naftast ning keskenduda kohalikule, puhtale energiale.»

2012. aastal kaotab kehtivuse seni süsinikdioksiidi emissiooni piiranud Kyoto protokoll, mida Ühendriigid pole ratifitseerinud. Uue ülemaailmset kliimasoojenemist piirava rahvusvahelise kokkuleppe saavutamine pole aga vilja kandnud.

President on lubanud kärpida oluliselt maailma suurima saastaja atmosfääri paisatavat kasvuhoonegaaside hulka ja edendada USAs rohelist mõtteviisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles