Veskimägi: külmad ilmad elektrinappust ei too

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estlinki merekaabli avamisel.
Estlinki merekaabli avamisel. Foto: Peeter Langovits

Kuigi Eesti elektritarbimine püstitab külmade ilmadega rekordeid, ei pea elektrienergia varustuskindluse pärast muretsema, väitis Eleringi juht Taavi Veskimägi.


«Elektriga ei ole nii nagu riigieelarvega, et ta võib olla kord ülejäägis ja siis defitsiidis. Ta peab olema reaalajas tasakaalus, mis tähendabki seda, et me korraldame elektrisüsteemi selliselt, et ta toimiks,» rääkis Veskimägi intervjuus «Terevisioonile», vahendab ERR Uudised.

Veskimägi sõnul jagub praegu regioonis võimsust piisavalt - kui tarbimine kasvab, siis saab dispetšer anda Narva jaamadesse korralduse tootmisvõimsust suurendada.

«Ja kui meil oma võimsused on ammendunud, siis saame elektrit juurde osta nii Lätist ja Leedust kui kasutada Estlink-1 ehk Soome reserve,» lisas ta.

27. jaanuari õhtul ajavahemikus kella 17.40-17.45 fikseeriti Eleringi Eesti elektrienergia juhtimiskeskuses kõigi aegade elektritarbimise rekord - 1577,5 megavatti.

Suure tarbimise põhjus on külm ilm koos tuulega ja juba pikemalt jätkunud külmaperiood.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles