Parvlaevaliikluses on homme erakorralised olud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väinameres liikuvad laevad peavad sobima nii madalas vees liikumiseks kui jäämurdmiseks. Pildil Saaremaa Laevakompanii praam Scania.
Väinameres liikuvad laevad peavad sobima nii madalas vees liikumiseks kui jäämurdmiseks. Pildil Saaremaa Laevakompanii praam Scania. Foto: Küllike Rooväli.

Ilmajaam ennustab homseks Väinamerele ajaloo madalaimaid veeolusid - kuni 93 sentimeetrit alla keskmise. Lisaks on oodata tuule tugevnemist kuni 25 meetrini sekundis, mis tähendab laevaliiklusele erakorraliselt raskeid olusid.

«Tegemist on täiesti erakorraliste vee- ja jääoludega, millega võrreldavat on Väinamerel ette tulnud vaid mõned korrad kogu mõõtmiste ajaloo jooksul. Anname endast parima, et tagada liikluse jätkumine, kogu meie laevastik ja meeskonnad töötavad selle nimel ööpäevaringselt,» lausus Väinamere Liinide teenindusjuht Anu Hiiuväin, paludes kõigilt reisijatelt mõistvat suhtumist ja koostööd.

Rohuküla-Heltermaa liinil ilmaprognooside kohaselt Scania homme sõita ei saa, parvlaev Harilaid teenindab ajutiselt kohaldatud graafiku alusel ning teeb vajadusel hilisõhtul täiendava ringi.

Kuivastu-Virtsu liinil võib prognoositav veetaseme langus raskendada laadimist-lossimist.

Triigi-Sõru liinil toimuvad homme parvlaeva Kõrgelaid reisid Sõrult kell 8.15 ja 17 ning Triigist kell 11.30 ja 19.

Väinamere Liinid palub reisijatel jälgida kodulehel operatiivset praamiliiklusinfot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles