Tugevnev tuul võib põhjustada elektrikatkestusi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumine elektriliin.
Lumine elektriliin. Foto: Ants Liigus

Tänaseks õhtuks ja homseks ennustatav tugev tuul võib põhjustada puude ja okste murdumist elektriliinidele, mille tõttu võib suureneda elektrikatkestuste arv.

Suurem elektrikatkestuste oht on rannikualadel ja saartel, samuti piirkondades, kus õhuliinid paiknevad metsatrassidel, vahendas Eesti Energia Jaeäri pressiesindaja.

Eesti Energia Jaotusvõrgu rikkebrigaadid on seoses võimaliku rikete arvu suurenemisega viidud kõrgendatud valmisolekusse. Mõnede juhtumite puhul võib elektrikatkestuse likvideerimine võtta aega, kuna liinide parandamine sõltub ligipääsuvõimalustest ja teedele langenud puude eemaldamisest. Seoses sellega palub firma katkestuste puhul mõistvat suhtumist ja kannatlikkust.

Inimestel soovitatakse varuda alternatiivseid valgustusvahendeid. Samuti tuleks jälgida, et mobiiltelefoni aku oleks laetud. Inimestel, kelle maja veevarustus sõltub elektrist, soovitatakse varuda joogivett. Katkestuse korral on soovitatav elektriseadmed välja lülitada, et vältida nende kahjustumist.

Katkenud elektriliinidele ei tohi läheneda ega puudutada, kuna juhtmed võivad olla pinge all ning anda eluohtliku elektrilöögi. Elektririketest, katkenud elektriliinidest või liinidele vajunud puudest ja puude okstest palutakse teatada Eesti Energia rikketelefonile 1343. Vastavalt tänasele ilmaennustusele tugevneb lõuna- ja kagutuul 6-12, saartel ja rannikul 10-15 m/s, õhtul ja öösel puhanguti 18-22 m/s.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles