Lasteaialastel külmapühi pole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaialapsed peaksid pakasest hoolimata iga päev õues käima
Lasteaialapsed peaksid pakasest hoolimata iga päev õues käima Foto: Karli Saul/SCANPIX

Sotsiaalministri määrus lasteaialastele kõva pakasega vabu päevi ei luba, vastupidi - see sätestab, et lapsi tuleb iga ilmaga ka vähemalt korra õue viia.

Sotsiaalministri määrus koolieelse lasteasutuse tervisekaitse ja tervise edendamise kohta ei puuduta külmapühade teemat üldse - miinimumtemperatuuri, millega lasteaed töötab, pole seal kehtestatud.

Välja on toodud nõutavad ruumide temperatuurid - näiteks rühmaruumis on nõutav soojus 20-22 kraadi. Muusika- ja võimlemissaal võib olla paar kraadi jahedam.

Koolides on sotsiaalministri määrus kinnitanud minimaalsed välisõhu temperatuurid, mil õppetöö veel toimub - 1.-6. klassini võivad õpilased koju jääda siis, kui temperatuur on -20 või madalam, 7.-9. klassini on piiriks -25 kraadi.

Lasteasutuste töö katkestamist pakasega ette ei ole nähtud. Küll aga näeb määrus ette, et laps peab viibima iga päev sõltuvalt ilmastikust vähemalt 1-2 korda õues.

Terviseameti kodulehel selgitatakse, et laste õues viibimine jääb lasteaedade juhatajate otsustada. «Kuna lasteasutuse juhataja kontrollib käesolevate nõuete täitmist ja vastutab nende täitmise eest, siis on tema otsustada, kas lapsed viibivad õues üks või kaks korda päevas või peaksid lapsed üldse siseruumidesse jääma, mis meie kliimas võib juhtuda äärmiselt harva,» märgib terviseamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles