Sahhalini kahes külas kehtestati lumetormi tõttu eriolukord

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sahhalini suurim linn Južno-Sahhalinsk.
Sahhalini suurim linn Južno-Sahhalinsk. Foto: SCANPIX

Kaug-Idas Sahhalini oblasti kahes külas kehtestati tugeva lumetormi tõttu erakorraline olukord, mis puudutab umbes 1500 kohalikku elanikku.


Oblasti administratsiooni tsiviilkaitse ja eriolukordade osakonna teatel puudutab eriolukord Ohha rajoonis asuvaid Moskalvo ja Nekrassovka külasid, vahendas

RIA Novosti

.

Sünoptikute teatel jõudis üleeile Sahhalinile järjekordne tsüklon. Eile ja ka ööl vastu tänast möllas oblasti põhjapoolsetes mereäärsetes rajoonides (Ohha, Aleksandrovks-Sahhalinsk, Nogliksk) tugev lumetorm, kus tuule kiirus ulatus 25-30 meetrini sekundis, kohati koguni 35 meetrini sekundis. Nähtavus oli vähem kui 500 meetrit, õhutemperatuur miinus 20 kraadi.

Allikas sõnul on nii Moskalvo kui Nekrassovka ilma elektrita, Moskalvos pole ka soojavarustust. Külad on muust maailmast täiesti äralõigatud, jutustas allikas.

Ohha rajooni Vostotšnoe külas külmus ära puurkaev-pumpla ja sealsetele elanikele tuleb joogivesi kohale vedada.

«Halb ilm võimutseb piirkonnas edasi. Spetsialistid koguvad praegu kokku andmeid tsükloni tekitatud kahjudest. Palju telefonikõnesid on teinud Ohha linna elanikud, kes teatasid purunenud aknaklaasidest, kahjustada saanud rõdudest ja katustest,» rääkis tsiviilkaitse ja eriolukordade osakonna esindaja.

Allika sõnul jäeti koolitunnid juba teist päeva järjest ära. Praeguseks pole tuul vaibunud, nähtavus on endiselt alla 500 meetri ja külma 16 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles