Suured maanteed on kuivad, kõrvalteed lumised ja libedad

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätee. Foto on illustreeriv.
Jäätee. Foto on illustreeriv. Foto: Margus Ansu

Varahommikul olid põhi- ja suuremate tugimaanteede katted valdavalt kuivad, kuid kõrvalteedel tuleb arvestada lume ja libedusega.

Vähest soolalumesegu või kinnisõidetud lund täheldati kohati teede laiendustel ja sõiduradade vahel. Lumiste ja libedate teeoludega tuleb arvestada aga kõrvalmaanteedel, teatab Maanteeinfokeskus.

Ilm oli sademeteta ja hea nähtavusega. Teepinna temperatuure mõõdeti - 12 kraadist Lääne-Eesti saartel kuni -26 kraadini mandril.

Täna on liikluseks avatud Haapsalu-Noarootsi 2,9 km pikkune jäätee sõidukitele, mille tegelik mass on kuni 2 tonni. Jäätee kulgeb Haapsalust Sadama tn. 30 ja Noarootsis Österby sadamasse. Teisi ametlikke jääteid avatud ei ole.

Jääteel liiklemise korda tutvustavad selle algus- ja lõpp-punkti ülesseatud teabetahvlid.

Operatiivinfot jäätee seisukorra kohta saab jäätee valvetelefonilt 50 66 224 või Maanteeinfokeskuse lühinumbrilt 1510. Igal hommikul jäätee seisukorda kontrollitakse. Muutuvate ilma- ja jääolude korral võidakse see liiklemiseks sulgeda.

Maanteeinfokeskus meenutab, et eluohtlik on kasutada mitteametlikke jääteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles