Uuring: vähikatku oht Saaremaal püsib

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähipüügil tuleb paljusid asju silmas pidada.
Vähipüügil tuleb paljusid asju silmas pidada. Foto: Ove Maidla / Postimees

Keskkonnaministeeriumi tellimusel valminud uuring selgitas, et Põduste jõestikus püsib jätkuvalt vähikatku oht, mis levimisel võib tähendada tervel Saaremaal vähipüügi keeldu.

Kuigi möödunud aasta augustis sai üle mitme aasta Saaremaal taas vähki püüda, võib vähipüügi keeld peatselt jälle aktuaalseks saada, kui avastatakse, et katkutekitajast pole lõplikult lahti saadud, kirjutas Meie Maa.

«Eks see oht ole olemas, et kui vähemalt ühes kohas on nakkuskolde kahtlus, siis võib nakkus levida ja see tähendaks Saaremaal taas üleüldist vähipüügi keeldu,» lausus keskkonnaministeeriumi kalavarude osakonna peaspetsialist Herki Tuus, lisades, et uuring näitas, et Põduste jõestikuga ühenduses olevas Laugi peakraavis võib peituda katkutekitaja, kuna uuringu käigus mõned vähid surid.

«Tehti erinevaid sumbakatseid ja selgus, et teatud vähikatk on olemas,» kinnitas Herki Tuus. Tema sõnul ei tohi ka käesoleval aastal Põduste jõestikus vähki püüda, mujal Saaremaal on see lubatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles