Suure-Jaani paisjärv saab puhtamaks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalaklubi juhatuse liige Heino Johanson tõdes, et järve ümbrus on üsna metsikuks muutunud ja see tuleb ära niita.
Kalaklubi juhatuse liige Heino Johanson tõdes, et järve ümbrus on üsna metsikuks muutunud ja see tuleb ära niita. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kalastusklubi Suure-Jaani Säga projekt sai keskkonnainvesteeringute keskuselt 290 000 krooni toetust, millega on kavas sel ja järgmisel aastal Suure-Jaani paisjärv risust ja vetikatest puhastada ning selle kallastelt pilliroogu niita. Projekti elluviimiseks lisab vald omafinantseeringuna 51 000 krooni.


Kalaklubi juhatuse liige Heino Johanson tõdes, et järve ümbrus on üsna metsikuks muutunud ja see tuleb ära niita. Ühe firmaga on kokku lepitud, et too niidab enne õitsemist kalda pealt pilliroo ning toob selle järvest välja.



1999. aastal asutatud Suure-Jaani Säga ühendab kalastushuvilisi, täiendab ja mitmekesistab kohaliku järve kalavarusid ning organiseerib kalapüügivõistlusi ja vabaajaüritusi.



«Enne puhastustöödele asumist peame maha kolm üle-eestilisse kalastuskalendrisse kuuluvat kalapüügivõistlust: «Vastlaahven» on 21. veebruaril, spinninguvõistlus 29. mail ja suvine suur võistuõngitsemine 7. augustil,» lisas Johanson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles