Lumi ja tulvad segavad Euroopas elu

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil lumine Londoni kesklinn.
Pildil lumine Londoni kesklinn. Foto: Empix / Scanpix

Euroopas tekitab endiselt probleeme külm ilm ja uued lumesajud, mis sulgevad lennujaamu ja koole ning häirivad liiklust maanteedel ja raudteedel, seda eriti Suurbritannias ja Prantsusmaal.


Öösel saabunud uus temperatuuri langus ja värske lumi tegid lõpu ka vahepealsele sulale ning mitu lennujaama olid täna taas sunnitud töö peatama, vahendas AFP.

Londonist lõunas asuvat Gatwicki lennujaama loodetakse Eesti aja järgi kella kuue paiku taas avada, sealt plaanib teele asuda ka Suurbritannia päästemeeskond Haiti maavärinatsooni.

Heathrow lennuväljal jäeti ära mitukümmend saabuvat ja väljuvat peamiselt lühimaa lendu. London City, Birminghami, Cardiffio ja Southamptoni lennujaamad avasid pärast vahepealset seisakut uuesti väravad.

Samasuguseid ebamugavusi kogevad reisijad ka Prantsusmaa erinevates osades.

Pariisi lähedal asuvas Charles de Gaulle'i lennujaamas jäeti lume ja lörtsi tõttu ära 40 protsenti lendudest, Orly lennujaamas koguni pooled. Mitu kohalikku lennujaama olid samuti sunnitud uksed sulgema või lende piirama.

Prantsuse maanteeamet keelas aga raskeveokitel liiklemise keskööst kuni täna lõunani kaheksas departemangus Pariisi ümber, sest tormiga oli seal maha sadanud kolm kuni viis sentimeetrit lund. See otsus sundis tee äärde jääma üle 4000 veoki.

Eurostari rongid sõitsid samal ajal peaaegu normaalse graafiku järgi. Londonist ei väljunud vaid kaks reisi Brüsselisse ja üks Pariisi ning vastassuunas jäi ära sama arv reise.

Saksamaal langes õhutemperatuur kuus kraadi alla nulli ning lõunas sadas taas lund, samas kui põhjas on mõned väiksemad teed endiselt suletud.

Šveitsi peamine soolavabrik teatas samal ajal, et lükkas tagasi uued tellimused Hollandi ja Saksamaa teehooldajatelt, kuna kodumaine nõudlus on liiga suur.

Hispaanias on õhutemperatuur siiski tõusmas, kuid Portugalis hoiatatakse inimesi tugeva tuule ja paduvihmade eest.

Kõik riigi veehoidlad on juba kuu aega väldanud sadude tõttu pilgeni täis, ka vähem kui kümne aasta eest avatud Alqueva tammi juures tõusis vesi esimest korda maksimumtasemeni.

Balkani riikides on ka alanud üleujutused. Montenegros pääses tulvade abil ühest eraloomaiast põgenema jõehobu, kes leiti üles Plavnica külast Skadari järve ääres.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles