Pühajärvest kuldkala püüdmine läheb põnevamaks

Piret Karu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldkala 2009
Kuldkala 2009 Foto: Ülle Kübarsepp

Tänavu peetakse 12. korda Pühajärve Kalapidu ning see toimub 13. veebruaril.

Soome soost ajakirjanik ja ettevõtja Risto Vuorinen, kes ettevõtmise 1998. aastal ilmale tõi ning jalule tõstis, annab selle nüüd eestlastest kalameeste, nimelt MTÜ Koos Kalale hoole alla. Kalapeost saab täiel määral Eesti kalameeste ettevõtmine, mille tulu läheb huvikalastuse edendamiseks.

Laias laastus toimub kalapidu samamoodi nagu viimastel aastatel, kuid põhivõistluse reeglites on oluline muudatus. Nimelt ei võistelda enam märgistatud kalade tabamises, vaid eesmärk on püüda võistlusaja jooksul võistlusalalt võimalikult suur ahven -- suurima tabaja saab auhinnaks just niipalju raha, nagu oleks see kala kaalu järgi kullast. Selline reeglimuudatus peaks võistlusele põnevust veelgi lisama.

Korraldajate andmeil kaalus 2009. aastal Pühajärvest tabatud suurim ahven 1,3 kg, aga nad loodavad, et võistluspäeval nii suurt kuldkala siiski ei püüta.

Meeskonnavõistlusel jahitavad kalaliigid tehakse teatavaks vahetult enne võistlust, nagu varasematelgi aastatel: auhinnana on välja pandud kalastusreisid. Auhinna saab ka edukaima meeskonna kalapeole saatnud ettevõte: talle võimaldatakse spordi- ja puhkepäev Raudsillal.

Jääaukude puurimise võistlus ning lastevõistlus Kuldkalake on nagu ikka tasuta: veel enamgi -- lastele, kellel endal taliõnge ei ole, kingivad selle korraldajad.

Kogu Kalapidu juhivad Contra ja Vladi.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles