Saksamaa põhjaosas möllab tugev torm

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Daisy nime saanud talvine tsüklon tekitas pühapäeval suure liikluskaose Saksamaa põhjaosas ja Läänemere rannikul, kus lumevaringud ja üleujutused on terveid külasid ja saari muust maailmast ära lõiganud.


Lumetormi tagajärjel on maanteed ja raudteed kohati läbimatud ning sajad inimesed kaevasid öösel oma sõidukeid tee peal lume seest välja, vahendasid AFP ja Reuters kohalike võimude infot. Tuule tugevus mere ääres küündib mõnekümne meetrini sekundis. Olukord ilmselt täna ei parane ning lumesadu jätkub meteoroloogide hinnangul ka esmaspäeval.

Mecklenburg-Vorpommerni liidumaal jäävad homme koolid suletuks. Politsei teatel on paljud külad lumevangis ja peavad ise hakkama saama. Schleswig-Holsteini liidumaal valitseb samasugune olukord. Läänemere saartega puudub igasugune ühendus.

Samas on terve riik jäänud üsna paksu lumevaiba alla ning üle kogu Saksamaa on teatatud rohkem kui tuhandest autoavariist, mitu neist traagiliste tagajärgedega. Leipzigis on maha sadanud 29 sentimeetrit ja pealinna Berliin ümbruses 27 sentimeetrit, aga Hamburgis seevastu ainult 12 sentimeetrit lund

Euroopa üks suuremaid lennujaamu Frankfurdis on pidanud keskööst alates tühistama veel sadakond lendu lisaks juba eile tühistatud 255 lennule. Endiselt on lennuliiklus tõsiselt häiritud ka teistes Lääne-Euroopa riikides, ka lõuna pool, kuhu harjumatult külmad arktilised õhumassid sel nädalal kohale jõudsid.

Poolas jäid aga kümned tuhanded majapidamised elektrita, sest lume raskuse all langesid puuoksad elektriliinidele, jäine vihm aga põhjustas tõsiseid probleeme Varssavi ja Krakowi vahelises raudteeühenduses. Tšehhi kirdeosas katkes raudteeühendus naaberriigi Slovakkiaga kuueks tunniks ning ka seal regioonis on elektrikatkestused. Balkanil on tugevad vihmad ja sulav lumi põhjustanud üleujutusi Horvaatia ja Bosnia erinevates osades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles