Tüdrukud leidsid poe veiniriiulilt eksootilise rändtirtsu

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poe veiniriiulilt leitud rändtirts.
Poe veiniriiulilt leitud rändtirts. Foto: Reporter.ee

Tallinnas Nordic Centrumi kaubanduskeskuses šopanud tüdrukud leidsid veinipudelite vahelt hiigelsuure ja Eestis haruldase putuka, Aafrika rändtirtsu.

Putukas püüti kinni ning viidi Tallinna loomaaeda, kus ta võeti tänuga vastu ja talle pandi nimeks Kanal 2, vahendas Reporter.ee videolõik.

«Rändtirtsust on teada, et see oli see kole elukas, kes pool Aafrikat paljaks näris ja peale seda jäi ainult must maa järgi,» rääkis Tallinna loomaaia peaaednik Hannes Maripuu.

Maripuu sõnul on tirts täie tervise juures. «Ta on isasputukas ja seetõttu on natukene kurb, et meil järglasi temalt ei ole loota,» märkis peaaednik. «Ta jääb meile lihtsalt siia vanaduspõlve pidama.»

Eksperdile jääb saladuseks, kuidas rändtirts Eestisse on tulnud - putukas on suur soojaarmastaja ja vajab elus püsimiseks vähemalt 20 soojakraadi, teatas uudistesaade.

Kanal 2 nime kandev rändtirts jääb koos teiste eksootiliste putukatega Tallinna loomaaia näitusele, mille nimi on «Elavad kalliskivid ja muud mutukad». See jääb külastajatele vaatamiseks kuni kevadeni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles