Ilmaolud võivad põhjustada elektriliinide purunemist

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumi elektriliinidel Nõmmel.
Lumi elektriliinidel Nõmmel. Foto: Ants Tiivits

Lähipäevil võib ilmastikuolude tõttu suureneda elektrikatkestuste arv ning Eesti Energia Jaotusvõrk palub inimestel katkenud või madalale vajunud õhuliini juhtmetele mitte läheneda ning anda nendest teada rikketelefonil 1343.

Tulenevalt eelnevatel nädalatel sadanud suurtest lumekogustest ja tekkinud jäitest on suurenenud elektriõhuliinide katkemise oht, vahendas Eesti Energia Jaeäri pressiesindaja.

Õhuliinid katkevad juhtmetele kinnitunud lume ja jäite raskuse tagajärjel. Samuti on hakanud suure lume raskuse tagajärjel liinile murduma puid ja puude oksi. Ilmade soojenedes oht suureneb.

Hetkel on suurem liinide katkemise oht saartel ja rannikualadel aga ka tiheasustusega aladel, kus õhuliinide trassid on kitsamad.

Maha kukkunud või madalale vajunud elektriliinidele ei tohi läheneda ega puudutada, kuna juhtmed võivad olla pinge all ning anda eluohtliku elektrilöögi.

Katkenud elektriliinidest või liinidele vajunud puudest ja puude okstest ning madalale vajunud juhtmetest palutakse teavitada koheselt Eesti Energia rikketelefonil 1343.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles