Piltuudis: leopardid naudivad paksu lund

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumeleopard.
Lumeleopard. Foto: Toomas Huik

Tallinna loomaaia amuuri leopardidele (fotol), kes on harjunud jaheda ilma ning külma lumega käppade all, võib praegune Eesti pealinna rekordiline lumeaeg vägagi kodusena tunduda.


Vabas looduses on amuuri leopard kõige põhjapoolsema elualaga leopard, tema päriskodu asub Kaug-Ida kagunurgas. Seal on neid haruldasi loomi alles kõigest poolsada. Tallinna loomaaias elab praegu kolm amuuri leopardi.



«Kindlasti jälgige nende tegemisi loomaaia kodulehel olevast veebikaamerast,» soovitas Tallinna loomaaia direktor Mati Kaal. Et rekordkoguses alla sadanud lumi mõne teise, soojema ilmaga harjunud looma päris segadusse ajaks, Kaal tõenäoliseks ei pidanud.



«Me tekitame neile kunstlikult sellise olukorra, mis tarvis,» seletas ta. «Roogime lund sealt, kust on vaja rookida, ja kus lumi loomadele meeldib, sealt ei roogi.»



See muidugi tähendab, et nagu igal pool mujalgi Tallinnas, tuleb ka loomaaias ööd-päevad läbi lund koristada. See-eest on aga loomaaed praegu muinasjutuliselt ilus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles