Jääteede avamist võib loota jaanuari keskel

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tähistamata jääteel on autoga ohtik sõita. Jäätee avamisel paneb maanteeamet vastavad liiklusmärgid üles, mis reguleerivad liiklemise korda jääteel ja annavad sõitjatele vajalikku teavet.
Tähistamata jääteel on autoga ohtik sõita. Jäätee avamisel paneb maanteeamet vastavad liiklusmärgid üles, mis reguleerivad liiklemise korda jääteel ja annavad sõitjatele vajalikku teavet. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kuigi pakaselisi ilmu on viimasel ajal pikalt olnud, on jää siiski kohati veel liialt õhuke, nii et jääteede avamist võib püsiva külma korral loota alles jaanuari keskpaigas.

«Praegu ei ole ühtegi jääteed avatud ja lähinädalatel ei tule ka,» ütles maanteeameti pressiesindaja Allan Kasesalu. Kui miinuskraadid püsivad, võidakse jääteed tema sõnul avada alates jaanuari keskpaigast.

Kasesalu selgitas, et jäätee puhul peab jää minimaalne paksus olema 20 cm, kuid praegu see trasside kogu ulatuses veel nii ei ole.

«Aga kui tingimused on sobivad, siis ei viivita me ühtegi hetke,» kinnitas Kasesalu. Lääne regionaalne maanteeamet tegeleb tema sõnul jääolude jälgimisega kogu aeg.

Et jäätee rajamine sobivate jääolude korral võimalik oleks, peatati Pinukse neeme ja Obholmenit (Vormsi kagurannikul) ühendava joone ja Rohuküla-Sviby laevatee vahelisel merealal laevaliiklus alates 22. detsembrist. Väinameres Virtsu-Kuivastu laevateest põhja poole, Rohuküla-Heltermaa laevateest lõuna poole ja Sõru-Triigi laevateest ida poole jääval merealal peatati laevaliiklus alates 24. detsembrist.

Ametliku tähistamata jääteel sõitmine on üliohtlik. Soovitav on keelatud kohtades ja mitteametlikel jääteedel mootorsõidukitega mitte liigelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles