Teedel tuleb arvestada jätkuva lumesaju ja libedate kohtadega

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumine maantee.
Lumine maantee. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Teedel üle Eesti töötavad sahad, aga lund sajab üha juurde ning autojuhtidel tasub olla libedusega ettevaatlik just sildadel, ristmikel ja raudteeülesõidukohtadel.

Kogu öö kestnud kerge lumesaju tõttu oli varahommikul enne kella kuut kõikjal Eestis maanteedel õrna lendlevat lund, teatab Maanteeinfokeskus.

Tugevam oli lumesadu Hiiu, Saare, Lääne, Harju, Lääne-Viru ja Ida-Viru maakonnas, kus põhi- ja suuremate tugimaanteede katted olid lumised ja libedad. Ülejäänud maakondade põhi- ja suurematel tugimaanteedel olid sõidujäljed peamiselt puhtad, kuid sõidujälgede ja -radade vahel, neljarealiste maanteede teisel sõidurajal, ristmikel ning kiirusmuuteradadel esines kinnisõidetud lund, soolalumesegu ja libedust.

Kõikjal töötasid sahad ja puisturid. Lumised ja libedad ning kohati raskesti läbitavad võivad olla kõrvalmaanteed. Eriti ettevaatlik tuleks olla sildadel, viaduktidel, ristmikel ning raudteeülesõidukohtadel, kus on väga suur libeduseoht!

Ilm oli pilves. Nähtavus oli hea, tihedas lumesajus halb. Kohati piiras nähtavust ka autorataste alt lendlev kerge lumi. Teepinna temperatuurid jäid vahemikku -7... -16 kraadini.

Prognoositavalt on oodata lumelisa. Maanteeinfokeskus soovitab arvestada võimaliku libedusega ning valida talvetingimustes sobiv sõidukiirus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles