Hommikuks puruneb Tallinnas ilmselt lumerekord

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lund tuleb üha juurde.
Lund tuleb üha juurde. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Hangedesse mattunud Tallinnas lumesadu lähipäevadel jätkub ja juba homme hommikul võib lume sügavus olla läbi aegade suurim.

Lumikatte paksust mõõdetakse ilmajaamades kord päevas. Täna hommikul oli see Tallinn-Harku ilmajaamas 57 sentimeetrit. Seni kõige rohkem lund on Tallinnas mõõdetud 1968. aasta 18. märtsil, kui seda oli 59 sentimeetrit.

«Täitsa võimalik, et homme hommikul on kuni 60 sentimeetrit,» ütles Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi sünoptik Taimi Paljak. Ta selgitas, et praeguse temperatuuri -8 kuni -10 juures on lumi hästi kerge ega vaju mahasadades eriti kokku.

Paljak ütles, et lähem ööpäev toob pealinnas lund juurde sentimeetri-paar. Esmaspäeval tuleb lumelisa veel kaks kuni neli sentimeetrit ja ka teisipäeval pudeneb natuke. Lumesadu püsib täna öö hakuni ja jätkub pausi järel uuesti homme päeval.

Kiirelt väga kõrgele lumekiht Tallinnas Paljaku sõnul siiski ei kerki, sest lähipäevadel tõusvad temperatuurid vajutavad lund tõenäoliselt rohkem kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles