Teedel vaheldub lumi soola ja libedusega

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Maanteeinfokeskuse teatel on lumisemad Põhja- ja Lääne-Eesti teed, samas kui ülejäänud Eesti suurematel teedel on sõidjäljed valdavalt lumevabad.

Varahommikul enne kella kuut sadas jätkuvalt lund Lääne-, Loode-, Põhja- ja Kirde-Eestis. Sajupiirkonnas asuvate maakondade põhi- ja suuremate tugimaanteede katted olid valdavalt lumised. Kõikjal tehti lumetõrjet.

Ülejäänud maakondade põhi- ja suuremate tugimaanteede esimesed sõidurajad olid peamiselt lumevabad. Sõidujälgede vahel, neljarealiste maanteede teisel sõidurajal, ristmikel ning kiirusmuuteradadel esines kinnisõidetud lund, soolalumesegu ja libedust.

Libedad olid teed ka Harju maakonnas Kuusalu lähistel, Rapla maakonnas Kernus, Järva maakonnas, Ida-Viru maakonnas ning Valga maakonnas Õru piirkonnas.
Ilm oli vahelduva pilvisusega. Teepinna temperatuurid jäid vahemikku -7... -20 kraadini.

Maanteeinfokeskus soovitab neis muutlikes tee -ja ilmaoludes olla tavapärasest ettevaatlikumad ning arvestagem talvistest tingimustest tulenevate ohtudega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles