Moskvas oodatakse ligi 30-sentimeetrist lumevaipa

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus ja eelkõige turistide sõidutamiseks mõeldud laev Moskva jõel (taga paistab Kreml). Foto on tehtud 25. detsembril 2009.
Uus ja eelkõige turistide sõidutamiseks mõeldud laev Moskva jõel (taga paistab Kreml). Foto on tehtud 25. detsembril 2009. Foto: AP / Scanpix

Venemaa pealinn Moskva võib lähima kahe päeva jooksul sattuda paksu lumesaju mõjusfääri, kui ilmaennustuse järgi võib sadada maha kokku 27 sentimeetrit lund.


Mõningane soojenemine asendub jahenemisega ja on võimalik, et uusaastaöö tuleb tõeliselt talvine, kus vihma asemel sajab lund ja plusskraadide asemel on külmakraadid, vahendas

Interfax

.

Moskva meteoroloogiabüroo teatel hakkab jahenema täna-homme. Öösel vajub termomeetrinäit 7 külmakraadini, päeval on nulli lähistel. Kolmapäeva päeval on oodata kahte külmakraadi, neljapäeval 31. detsembril juba 8-kraadist külma.

Ilmaprognoosi järgi võib teisipäeval-kolmapäeval oodata tugevat lumesadu. Elamu- ja kommunaalmajanduse ameti pressiosakonna juht Marina Orlova rääkis Interfaxile, et lisaks rohkele lumesajule ennustavad meteoroloogid tuult, mis puhub kiirusega 9-12 meetrit sekundis, ulatudes kohati koguni 15-20 meetrini sekundis.

Orlova soovitab pealinlastel jätta neil päevil isiklik sõiduvahend koju ja kasutada ühistransporti.

Uusaastaööl on Moskvas oodata termomeetrinäidu vajumist 17 külmakraadini, sajab kerget lund. Aasta 2010 esimestel päevadel läheb veelgi külmemaks ja 2. jaanuaril on oodata koguni 20 miinuskraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles