Nädala lõpus läheb taas külmaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sula
Sula Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Jõulupühade ajal on oodata tugevaid sadusid, peamiselt sajab lund ja lörtsi. Vahepeal üle null kraadi tõusnud temperatuuripügalad langevad pühapäevaks jälle -10...-15ni.

Pühade ajal põhjustab tugevnev tuul tuisku ja jäide muudab teeolud raskeks. Kõige rohkem võib lund juurde tulla laupäeval koos tugeva tuisuga, teatas EMHI.

Neljapäeva öösel liigub tsükloni kese üle Ida-Eesti kirde poole. Lume- ja lörtsisadu on tugev idapoolsetes maakondades, tuiskab ja on jäidet. Päeval taevas selgineb ja sajuhood harvenevad. Õhtuks tuul nõrgeneb ja õhutemperatuur langeb miinusesse, kuid päeval on õhutemperatuur vahemikus -4...+1 kraadi.

Reedel õhtuks saabub Kesk-Euroopast Läänemere lõunakaldale veel üks äge tsüklon ja selle teekond kulgeb nii palju lõunapoolsemalt, et Eesti jääb tsükloni põhjaserva tugevate ida-kirdetuulte meelevalda. Tugev lumi ja tuisk jääb hiljemaks. Esineb pinnatuisku, lund võib juurde tulla peamiselt rannikul ja Lõuna-Eestis. Külma on 2-8 kraadi, saartel ja rannikul on õhutemperatuur nullilähedane.

Laupäeval liigub tsükloni kese Läti peale. Puhub tugev ida- ja kirdetuul, rannikul iiliti kuni 20 m/s. Tugev lume- ja tuisutsoon levib Lõuna-Eestist üle kogu maa. Külma on 1-7 kraadi.

Pühapäeval suundub tsükloni kese üle Pihkva itta. Lumesadu ja tuisk tugeva põhjakaarte tuulega jätkuvad, õhtul tuul veidi nõrgeneb ja taevas selgineb. Õhutemperatuur langeb õhtuks -10 kraadi lähedale.

Esmaspäeval määrab ilma kahe madalrõhuala vaheline kitsas kõrgrõhuvöönd. Öösel taevas selgineb ja olulist sadu ei ole ette näha. Õhutemperatuur langeb sisemaal -10...-15 kraadini, lääne pool ja rannikul on külma vähem.

Teisipäeval-kolmapäeval toob kerget lund Läänemerele saabuv nõrk madalrõhuala. Tuul püsib idakaartes. Idapoolsetes maakondades on teisipäeval külma -10...-15 kraadi, lääne pool on veidi vähem.

Alles kolmapäeval toob tihenev lumesadu väikese temperatuuri tõusu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles