Sõrves päästis naine naabri lumevangist

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaad tabas tõeline lumeuputus.
Saaremaad tabas tõeline lumeuputus. Foto: Margus Ansu

Torgu valla Maantee küla elanik Liidia Kaus päästis möödunud nädalal sadanud lumekoguse tõttu majja kinni jäänud haige jalaga naabrinaise ja temast mitmesaja meetri kaugusel laudas olevad loomad.

«Vaatasin, et tema maja välisuksest paistis vaid ülemine veerandik,» rääkis Liidia Meie Maale temast paarikümne meetri kaugusel elava naabrinaise elamu kohta.

Liidia helistas naabrinaise mobiiltelefonile ja küsis, kas temaga on ikka kõik korras. «Pühapäevast neljapäevani ta väljas ei käinud,» väitis Liidia. Saanud teada, et naabril on jalg haige ja ta ise oma maja uksest välja ei pääse, otsustas Liidia ruttu tegutsema hakata.

Kuna Liidia abikaasa Valdek oli Mõntus tööl, pidi naine üksi päästeoperatsiooniga alustama. Ta haaras suure labida, pani end soojalt riidesse, tõmbas mehe pikad saapad jalga ning hakkas läbi sügava lume teed kaevama.

«Vajusin vööni sisse. Õnneks oli lumi kerge ja kohev. Mul oli kõige tähtsam jõuda tema ukseni. Kui sain maja juurde, tuli naabrinaine esikusse ja nägi mind aknast,» ütles 60-aastane Liidia, kes oma eluaja jooksul ei ole vist nii sügavat lund näinud.

Ta jõudis enda sõnul koos naabrinaisega kaevata poole maani, kui labidaga saabus appi Sõrve linnuvaatlejana tuntud Mati Martinson, kellele lumevangis olnud naine juba varem oli helistanud, kuid paksu lumevaiba tõttu ei jõudnud mees nii kiiresti kohale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles