Haavatud koera raviks annetati 35 000 krooni

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri.
Jüri. Foto: Varjupaikade MTÜ Võru varjupaik

Inimesed on annetanud Võru kesklinna kortermaja liivakastist 10. detsembri hommikul abitus seisundis leitud lamava koera Jüri raviks, kelle peast leiti kaks õhupüssikuuli, 35 000 krooni.

Leidmise hetkel oli koer apaatne, palavikus ja üle keha krampides. Võru varjupaiga töötajate sõnul tundus looma olukord esialgu lootusetu ning koera piinad kavatseti lõpetada, kuid viis päeva tagasi suutis koer siiski juba ise süüa, roomata ja mõneks hetkeks püsti tõusta.

«Ei tea, kas on mõjutanud seda jõuluaeg, aga inimesed on meid tõsiselt üllatanud oma hoolivuse ja loomaarmastusega. Annetusi on laekunud ligi 35 000 krooni ning Jüri ravist ülejäänud rahaga aitame teisi õnnetusse sattunud koeri,» rääkis Varjupaikade MTÜ Võru varjupaiga juhataja Merike Torm Postimees.ee'le.

«Jüri taastusravi pikkust ei oska veel öelda, aga oleme omalt poolt teinud kõik, et see võimalikult ruttu ja hästi sujuks,» kinnitas ta.

Jüri kosub iga päevaga ja tema elu pole enam ohus. Kuna Jüri tervislik olukord vastab insuldijärgsele, siis peab ta kõike igapäevast taas õppima nagu näiteks käimine. Nüüd tuleb panustada taastusravile nagu massaaž, võimlemine, painutus- ja venitusharjutused.

«Aitäh kõigile, kes on meid nende päevade jooksul abistanud, helistanud ning jaganud meie muresid ja rõõmusõnumeid Jüri kohta!» ütles Torm. «Tänane edasiminek on meie jaoks märkimisväärne: Jüri suutis mõned sammud teha, ilma tasakaalu kaotamata.»

Võru varjupaiga koer Jüri tänab südamest kõiki, kes tema ravikulude jaoks annetasid. «Kuigi lõplikud kulud ei ole veel selgunud ja ravi jätkub, võime olla kindlad, et saame kõik kaetud. Jüri ravist üle jäävat raha kasutame teiste väärkoheldud koerte raviks,» sõnas Torm.

«Küll tuleb leida Jürile asenduskodu, kus temaga on aega piisavalt tegeleda. Jüri viibib veel kliinikus, aga järgmise nädala jooksul, kui minu juures olev hüljatud varjupaigakoer Figaro oma uude koju sõidab, vabaneb mul kodus üks koht ning Jüri tuleb ajutiselt minu juurde asenduskoju. Jüri hakkab elama koos minu afganistani hurda Shakira ja iiri punase setteri Veenusega,» rääkis Torm.

«Loodame, et see mõjub talle hästi ja energiliselt. Seda niikauaks kui leidub keegi, kes on valmis talle omalt poolt hoiukodu või päriskodu pakkuma,» sõnas Torm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles