Üleujutused teevad Mulgimaal ühtaegu imet ja kurja

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui Viljandimaal Saarepeedil elav Peeter Putnik neljapäeva hommikul uksest välja astus, oli jõuluime sündinud: viimase kahe aastaga kaevatud ja seni kuivana püsinud augu asemel laius järv ning vesi kippus juba kõrval asuva põllulapi peale.


«Üllatus oli suur,» rääkis Putnik ajalehele Sakala. «Eelmisel päeval vett ei olnud, see pole sinna isegi paduvihmadega pidama jäänud.» Projekti järgi on järve pindalaks planeeritud 2000 ruutmeetrit, neljapäeva  päeval haaras see peremehe hinnangul enda alla juba 3000 ruutmeetrit.



Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi andmeil oligi neljapäeva hommikuks Eestis kõige rohkem sadanud Viljandis, kolme ööpäeva sademete hulgaks mõõdeti seal 36,1 millimeetrit.



Halliste vallas on Õisu jõgi nii tormilt üle kallaste ajanud, et auto- ja paaditeed on raske eristada. Tarvastu paisjärves lõhkus aga suur veevool 20 meetri pikkuse silla koos lähedusse ehitatud kivikärestikuga .



Puhkeala eest hoolitseva mittetulundusühingu Tarvastu Spordi ja Vaba Aja Klubi juhatuse esimees Tarmo Arak ütles, et õnnetus jäänuks olemata, kui ülesvoolu asuva Pikru paisu omanikud ei oleks seda ootamatult avanud.



Ka Tartus möllab vetevana täishooga. Neljapäeva hommikul mõõtis automaatjaam Emajõe ööpäevaseks kerkeks 14 sentimeetrit, eile hommikul 12,3 sentimeetrit. Kriitilisest tasemest, mis tähendaks Supilinna üleujutuse ohtu, jäi puudu veel pool meetrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles