Vihmad andsid Emajõele uue tõusuhoo

Martin Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeva hommikust teisipäeva hommikuni 3,5 sentimeetrit ja teisipäevast kolmapäevani neli sentimeetrit kerkinud Emajõgi sai vastu tänast sisse tõsisema tõusuhoo, kerkides ööpäevaga 14 sentimeetri võrra.



Pea katkematu vihmasabin, mis vaheldub tugevamate hoogudega, on paisutanud tähelepanuväärselt ka Emajõe toitjaid. Porijõe ning Elva jõe üleeilsest ligi viiesentimeetrisest langusest sai tänaseks peaaegu poolemeetrine tõus. Pedja jõgi, mis näitas alles eile Tõrve vaatluspunktis 4,7-sentimeetrist alanemist, kerkis viimase ööpäevaga üle 20 sentimeetri.



Ülenurme lennujaama ilmateenistuse meteoroloog Ebe Uibo ennustas, et Emajõgi jätkab kosumist ka lähipäevil, kuigi sajud peaks muutuma harvaks ning öiti on oodata miinuskraade, mis maapealsed veenired hangutab.



Uibo sedastas, et maapind on veest küllastunud ning väike öökülm sealt jätkuvalt kraavidesse ja jõgedesse pressivat vett peatada ei suuda, ainult pisut pidurdada. Uibo andmeil tuli Ülenurmel teisipäeva õhtul alates kella viiest täna hommikul kella kaheksani 30,8 millimeetrit sademeid, sellest pisut ka lörtsina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles