Maanteeinfokeskus hoiatab libeduse eest üle Eesti

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teedel võib tekkida libedust.
Teedel võib tekkida libedust. Foto: Margus Ansu

Maanteeinfokeskuse teatel olid põhi- ja suuremad tugimaanteed pärastlõunal kohati niisked või soolamärjad, kohati kuivad ja kaetud lendleva lumega.

Hommikutundidel Lääne -ja Lõuna-Eestist alguse saanud õrn lumesadu oli keskpäevaks laienenud pea kogu Eestisse. Pärastlõunal enne kella nelja olid põhi- ja suuremad tugimaanteed piirkonniti libedusetõrjest niisked või soolamärjad, kohati kuivad ja kaetud kerge lendleva lumega.

Libeduse suhtes tuleks ettevaatlik olla aga eriti sildadel, viaduktidel ja ristmikel, samuti kõrvalmaanteedel. Libe oli ka Valga-Uulu maantee Viljandi maakonnas. Saaremaal oli Kuivastu-Kuressaare maantee sadama hakanud vihmast märg.

Ilm oli pilves ja sajus piiratud nähtavusega. Teepinna temperatuurid jäid vahemikku 0...-2 kraadini.

Prognoositavalt hootised sajuhood jätkuvad ning arvestada tuleks libeduse tekke ohuga. Maanteeinfokeskus soovitab autojuhtidel valida mõistlik sõidukiirus ja pikivahe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles