Kerge lumesadu käib täna üle terve Eesti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õrn lumesadu Tallinnas.
Õrn lumesadu Tallinnas. Foto: Karli Saul

Eesti kohal olevad lumepilved laienevad ja täna õhtuks peaks kogu Eesti kerget lumesadu nägema, ennustab Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut.

EMHI ilmaprognooside osakonna juhataja Merike Merilaini sõnul paistavad satelliidipildilt Eesti kohal korralikud lumepilved Võrust lääne poole kuni Paideni. «Kõige tihedamad sajupilved on Liivi lahe kohal, samuti Saaremaal ja Hiiumaal,» lausus ta. Ehkki sajab ka Tallinnas, hoiavad pealinna külje all olevad lumepilved tugevamat sadu veel linnast väljas, lõuna pool.

«Terve sajupilv liigub kirde suunas, nii et peaks õhtuks jõudma üle kogu Eesti,» ütles Merilain. «Midagi olulist sealt muidugi sadamas pole, see on nõrk sadu,» lisas ta.

Samas võib õrn lumekirme püsima jääda, sest õhutemperatuur on normist 5-7 kraadi külmem. «Tavaliselt on novembris sel ajal keskmine temperatuur veel plussis, aga praegu on mandril -1 kuni -3 kraadi,» põhjendas Merilain.

Homme tuleb sajule lisa - mandril lumena, saartel vihma ja lörtsina. «Karta on, et järgmisel nädalal läheb uuesti külmaks,» märkis Merilain. 

Soome pealinn Helsingi mattus eile õhtul õhukese lumevaiba alla, meteoroloogid ennustavad tänaseks lumesaju jätkumist riigi lõunaosas. Merilaini sõnul on nende erinevus selles, et merelt tulev tuul toob Soomesse lumetuisu, meil sellist tuult ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles