Eesti kõige päikesepaistelisem koht oli Roomassaare

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Toomas Huik

Eelmisel kuul oli ilmajaama andmetel Eesti kõige päiksepaistelisem koht Saaremaal asuv  Roomassaare, kus oli juunis 335 päikselist tundi.

Saaremaal Roomassaares paistis päike juunis 335 tundi ning see tagas Eesti kõige päikselisema paiga tiitli, kirjutab Oma Saar.

Vilsandi sama näitaja oli 332 tundi (norm 319) ja Sõrves 318 tundi. Kõikides kohtades sai siiski nautida eelmisest aastast rohkem päikesepaistet.

Keskmised soojakraadid ulatusid kõikides Saaremaa mõõtmispaikades ühe ja sama kraadi piiresse. Sõrves näitas termomeeter keskmiselt 14,5 kraadi (norm 13,6) ning Vilsandil 14,7 (norm 13,4).

Roomassaares oli keskmine soojus 14,9 kraadi.

Kuu kõige soojemat hetke sai nautida Roomassaares 7. juunil, kui soojakraade oli 23,2.

Kraadi võrra külmem oli samal päeval nii Sõrves kui Vilsandil, kuid needki näitajad olid kuu rekordid. Vaatamata sellele, et päikesepaistet oli sel aastal rohkem, jäid kõik temperatuurid siiski eelmisel aastale alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles