Rohuküla-Heltermaa liinil on homme oodata veetaseme järsku langust

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praamijärjekord Rohukülas
Praamijärjekord Rohukülas Foto: Peeter Langovits

Väinamere Liinid hoiatab reisijaid, et vastavalt ilmaprognoosidele langeb alates kolmapäeva ennelõunast veetase liinil allapoole laevasõiduohutuse kriitilist piiri, mis võib hakata tõsiselt häirima reisiliiklust Hiiumaa ja mandri vahel.

Väinamere Liinide teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul tuleb veetaseme langedes laevaliikluse jätkumise tagamiseks hakata laadimisel valima
kergemaid sõidukeid, vahendas ettevõtte pressiesindaja.

«Palume vedajatel arvestada, et raske koormaga veokite ülevedamine võib osutuda nendes tingimustes võimatuks, välistatud pole ka liikluse täielik katkemine. Palume kõigil reisijatel jälgida operatiivset infot parvlaevaliikluse kohta kodulehel www.tuulelaevad.ee,» lausus Hiiuväin.

Parvlaevadel on meresõiduohutuse seisukohalt kriitiliseks piiriks veetaseme langemine 50 sentimeetrit alla keskmise, ilmaprognoos ennustab aga veetaseme langemist Rohuküla-Heltermaa liini sadamates 50-60 cm alla keskmist.

E-piletid konkreetsetele väljumistele muutuvad liiklushäirete korral eelisjärjekorra piletiteks, mis ei taga pääsu piletil näidatud väljumisele,
aga võimaldavad pääsu laevale eelisjärjekorras. Laevadele võetakse sõidukeid põhimõttel 50 protsenti eelisjärjekorra reisijaid ja 50 protsenti
üldjärjekorra reisijaid. Liikluse täielikul katkemisel liinil muudetakse e-piletite väljumisaegu tasuta ja ostetakse tagasi piletid täishinnas.

Kuivastu-Virtsu ja Triigi-Sõru liinid veetaseme kõikumiste suhtes tundlikud ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles