Galerii: mis juhtus lindudega Tallinna kesklinnas?

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna kesklinnas büroohoonete ümbruses jäi täna silma hulgaliselt surnud linde.

Pildid on tehtud Radissoni hotelli ees, möödakäijate sõnul on ebatavaliselt palju hinge heitnud tiivulisi täna näha olnud ka mujal kesklinnas.

Radissoni juures surnud linnud kokku korjanud tunkedes töömees ütles fotograafile, et täna on midagi hullu lahti, sest ta on juba vähemalt paarkümmend surnud lindu leidnud.

Osa linde olid küll veel elus, kuid nähtavasti mitte täie tervise juures. Näiteks istus üks neist uimaselt parkimiskohal maas, kuni möödakäija ta üles võttis ja kõnniteele ohutumasse kohta tõstis.

Ornitoloog: tõenäoliselt lendasid linnud majade klaasfassaadidesse

Veterinaararst ja linnuhaiguste ekspert Madis Leivits ütles Postimehele, et piltidel olevad linnud on musttihased. Ta rõhutas, et kindlat surma põhjust ei saa linde lahkamata öelda, kuid pidas tõenäoliselt, et tihased on hukkunud vastu hoonete klaasfassaade lennates.

«Praegusel hetkel on neid rohkem, sest on käimas ränne lõunasse ja üldiselt oli putuktoidulistel lindudel sellel aastal hea sigivus,» ütles Leivits. Ta selgitas, et tänapäeval on klaas väga hea peegeldusvõimega ja kui linnud näevad hoone pinnalt peegeldumas taevast, puid, põõsaid ja muud, ei saa nad aru, et teel on tõke. Eriti ohtlik on lindudele veterinaari sõnul see, kui valgus paistab hoonest läbi.

«Üldiselt on ka linnud võimalikult laisad ning kui nad ei tähelda takistavat objekti – klaasi, lendavad nad hoonest «läbi», mitte ei hakka üle või ümber lendama,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles