Meri uhtus Sõrve sääre randa puidulasti

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõrve säär.
Sõrve säär. Foto: Raivo V. Raam

Kohalikud elanikud on viimastel päevadel avastanud Sõrve sääre tipu rannast seni tuvastamata laevalt merre kukkunud ja randa kandunud kuusepalke.

Kolme kuni viie meetri pikkusi kuusepalke on leitud Sõrve sääre tipust, kuid ka Karuste, Tammuna ja Mõntu rannast. Kuna palke on leitud suurelt alalt ning kohalikud on need enda tarbeks koju vedanud, on raske öelda, kui suur kogus puitu randa jõudis, kirjutas Meie Maa.

«Mina leidsin viis palki ja see just eriti märkimisväärne kogus pole,» lausus kohalik elanik Juhan Heinmaa. «Samas olen kuulnud, et palke on leitud mitmelt poolt ja kokku võib tulla päris arvestatav kogus. Räägitakse, et suurem osa kaotsi läinud puidulastist triivis Balti mere poole ja kas siis ootamatult keeranud tuul või hoovus tõi osa lastist ka Sõrve randa.»

Lääne piirivalvepiirkonna avalike suhete spetsialist Janne Mets lausus, et piirivalvel ja merevalvekeskusel teave Sõrves randa uhtunud palgilaadungist puudub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles