Moskva loomaaed saadab Tallinnale uue isase jääkaru

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanipühadeks sündinud vööthüääni pojad Tallinna loomaaias.
Jaanipühadeks sündinud vööthüääni pojad Tallinna loomaaias. Foto: Tallinna loomaaed

Tallinna loomaed sai eile teate koostööpartnerilt Moskva loomaaialt, kes teeb ettevalmistusi, et saata Tallinna mullu puurist valla pääsenud ja uimastava süsti tagajärjel surnud jääkaru Franzi asemele uus isane jääkaru.

Tallinna loomaaia uudised möödunud nädalal 

Kuigi loomaaed oli pikkade pühade ajal kõigile lahti, pärssisid äikesehood ja sagedad vihmasagarad pisut külastamist. Julgemaid loomahuvilisi, kes siiski kohale tulid, aitasid meil kõikjal soodsalt pakutavad vihmakeebid. Läti televisiooni võttegrupp, kes jaanipäevaeelsel nädalavahetusel siin saadet tegi, pidi samuti vaheldumisi võtetega oma kaamerad kiiresti varju alla peitma. Samas rõõmustasid nad, et rammusad äikesepilved meie alpinaariumi kohal filmitu tublisti efektsemaks muutsid.

Viimasel hetkel, nagu 25 aasta eestki, tegime veel eile hommikul enne avamist heakorratöid meie sõprade seltsilt kingituseks saadud päikesekella ümbruses. Läbi nädala valmistas loodushariduse ja avalike suhete teenistus eilseks pidulikuks tähtpäevaks stendi, tutvustamaks uuele põlvkonnale veerandsajandi taguseid sündmusi. Meid toona kolimise korraldamisel tõhusalt aidanud kauaaegne hea koostööpartner Moskva loomaaed andis eile teada, et on alustanud ettevalmistusi saatmaks meile uut isast jääkaru.

Loomadki näisid ajastavat oma tegemisi, sest pidupäeva eelõhtul sündisid esimeses zoo-osakonnas järjekordsed vööthüäänipojad ja kolm viimast sinilamba talle ning teises zoo-osakonnas koorus kolm lumekaku tibu, seitse rääksparti ja alustasid koorumist tuttvardid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles