Luksemburgi tööstuspiirkonnas nähti musta pantrit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Must panter
Must panter Foto: Wikimedia

Luksemburgis võidi möödunud nädalavahetusel märgata sedasama musta pantrit, keda nähti esmalt augusti lõpus Prantsusmaal ja eelmisel kuul Belgias, teatas täna Luksemburgi politsei.


«Politsei sai pühapäeval kell 15.30 teate naiselt, kes nägi Bascharage tööstusregioonis (Luksemburgi edelaosas) musta pantrit,» ütles politsei pressiesindaja Vic Reuter AFP teatel.

«Saatsime välja mitu patrulli koos koertega ning politsei helikopter otsis infrapunakaamera abil looma mitu tundi, kuid me ei leidnud midagi,» ütles ta.

Reuteri sõnul võtab politsei teadet pantri märkamisest väga tõsiselt, arvestades, et sarnast looma nähti hiljuti ka Ardennide metsades naaberriigis Belgias.

Pantrijaht Kirde-Prantsusmaal ja piirkondsetel aladel algas 24. augustil, mil Meurthe-et-Moselle'i ringkonnas märkasid matkajad metsas suurt kaslast.

Uluki jäljed olid Prantsuse jahiameti hinnangul «suure kaslase, ilmselt musta pantri» omad. Hiljem on pantrit nähtud veel umbes tosinal korral.

Ükski tsirkus ega loomaaed pole säärase looma kadumisest võime teavitanud, seetõttu on tõenäoline, et pantri kasvatas üles keegi kohalik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles