Uus veebikaamera näitab kodunotsu kasvamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahenädalane põrsas
Kahenädalane põrsas Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Läänemaal asuvasse Linnamäe farmi seati üles esimene veebikaamera kodulooma elu-olu vaatlemiseks, alates sünnist saab jälgida ühe kodusea kasvamist.

Kaamerapilti täiendab ka blogi, millesse tehakse iganädalasi sissekandeid notsu päevategemistest, toitumisest, tervisest, naabritest ja paljust muust.

Kaamerasilm hakkab jälgima paarinädalast põrsast, kui ta veel viimaseid nädalaid koos pesakonnaga emise juures on. Sellele järgneb pikem aeg võõrutuslaudas, kuhu noored sead kolitakse emast võõrduma.

12- nädalasena viiakse kesik heaolusigalasse, kus elanikud saavad meelt lahutada pallimänguga, soojendada end lampide all ning soovi korral õue värsket õhku minna hingama.

Linnamäe farmi juhataja Viktor Vilks sõnas, et kaamerad seati üles sooviga tutvustada kodumaiste sigade elukeskkonda ning loomakasvatuse töö keerulisust. «Sama oluline mõte on näidata nii tuttava ja tavalise kodulooma, kuid linnainimestel juba ununema kippuva sea igapäevaelu ning kasvamist,» lisas Vilks.

Linnamäe farmi iseloomustab roheline loomakasvatusviis, mille märksõnadeks on mahetoit ning spetsiaalne heaolusigala, mille tingimused tagavad loomade stressivaba üleskasvatamise

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles