Ilmajaam hoiatab: jaanilaupäeval sajab

Jarmo Siim
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas sadas paduvihma.
Tallinnas sadas paduvihma. Foto: Robin Rootsi

«Täna on väga vilets prognoos, väga vihmane ilm peaks tulema,» naeris Eesti Meteroloogia ja Hüdroloogia Instituudi (EMHI) ilmaprognooside osakonna juhataja Merike Merilain Postimees.ee küsimusele vastates.

Ilmajaam ennustab 23. juuniks tugevate sadudega ilma, ööseks peaks vihm Lääne-Eestis lakkama. Ameerika mudel lubab küll veidi kuivemat ilma, kuid eestlased toetuvad Euroopa Ilmakeskuse kurvemale variandile. Ning see lubab 23. juuni päevaks edelast tulevaid tugevaid vihmapilvi. Sooja ootab ilmajaam 15-18 kraadi. «Niisugune tavaline juunikuu ilm,» ütles ta. «Kui on äikest, siis võib tulla isegi üle 20 kraadi.»

«Jaanipäeval ehk siis 24. juunil peaks jälle vihmasem olema, aga no siis inimesed magavad,» ei näinud Merilain vihmas traagikat.

Tema kinnitusel aga mingit püsivust ilma ja -ennustuste osas praegu loota ei ole, sest hoovihmaperioodil on lihtsalt võimatu teada, millal täpselt kusagil sajab. «Kust seda inimene teab ja kust see mudelgi need andmed võtab,» rääkis meteroloog.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles